Vad är God Vape etikett?

Vad är God Vape etikett?

E-cigaretter ger Vejpare möjligheten att använda deras enheter på platser där rökare inte får lov att röka cigaretter. Men bara för att du får lov att vejpa betyder det inte att du får eller borde göra det utan att visa respekt.

Vape etikett refererar till dom oskrivna reglerna om uppförande som vejpare borde följa för att inte störa eller göra ikke-vejpare upprörda. Dessa regler är inga lagar och vejpare behöver absolut inte följa dem men det är god vana att göra det.

Det finns många gyllene regler för god vape etikett, men fyra av dom viktigaste är:

  • Följ alltid reglerna
  • Vejpa inte på platser där många personer vistas
  • Tänk på omständigheterna
  • Jaga inte moln (Cloud Chase)

Följ alltid reglerna

Medans många offentliga platser är mer öppna för vejpare än för rökare, finns det fortfarande en del platser som inte tillåter vaping eller bara tillåter det under speciella omständigheter. Om du är på en plats med en tydlig ‘ingen vaping’ policy, eller riktlinjer om var du kan vejpa i på platsen, följ reglerna utan undantag. Om du är osäker på reglerna så fråga någon som jobbar där.

Vejpa inte på platser där många personer vistas

Om det är tillåtet att vejpa, gör det inte på folktäta platser. Det kan leda till klagomål från andra och det fungerar inte för någon: folk blir upprörda, platsen du är på blir mer restriktiv med sin policy och vejpare kan bli utfrysta. Vejpa alltid respektfullt.

Tänk på omständigheterna

Även om du vejpar på en plats som tillåter det och du gör det med respekt kan omständigheterna ibland stoppa dig från att göra det. Till exempel, om det är barn i närheten, är det bättre att inte vejpa: som med cigaretterna, e-cigaretter är en produkt för vuxna och inte barn. Om du är i en situation som gör dig osäker på om du borde vejpa eller inte, tänk efter om det är lämpligt att röka och ta ditt beslut utefter det.

Jaga inte moln (Cloud Chase)

Jaga moln eller Cloud Chasing (att blåsa ut stora moln med vejp) har blivit populärt bland en del vejpare, men ska bara göras på vissa ställen. Det är inga problem att jaga moln i en  Vejp Butik, där man kan förvänta sig en sådan aktivitet och personerna i närheten troligt också är vejpare. Men att göra det på allmänna platser kommer sannolikt göra folk upprörda.

Sättet som vaping uppfattas på hänger samman med hur vejpare uppfattas. God vape etikett ger en positiv syn på e-cigaretter och användare av e-cigg i helhet, så ha dessa regler i åtanke när du njuter av din vape

Bild från Flickr

Kommentera