Vad de nya e-cigarett lagarna innebär för dig

Nya lagar kommer påverka hur rökare använder cigaretter och e-cigaretter i Europa. Låt oss ta en titt på vad regleringen innebär för EQ Cigs – och för dig…

The Tobacco Products Directive (TPD) eller på svenska, tobaksdirektivet, är ett antal lagar och regleringar framtagna av EU komissionen. De täcker produktionen, presentationen samt försäljningen av tobaks- och tobaksrelaterade varor. Så det gäller även e-cigaretter.

Nya regler presenterades i Maj 2014. EU vill garantera kvaliteten och säkerheten av tobaksprodukter för konsumenten. (Vi tycker detta låter ganska bra.) Vi har till och med Maj 2016 på oss att uppfylla TPD, så vad är det vi måste göra?

Vad innebär detta för EQ Cigs?

Senast den 20 November 2016 måste EQ Cigs (tillsammans med andra e-cigg företag) ge EU information om tillverkning, spårbarhet och kvalitetskontroll av våra produkter – inklusive allt dom innehåller. Så vi kommer ge listor över ingredienser, information om nikotinstyrkor och nikotinupptag samt vilka delar våra e-cigaretter består av och mycket mer.

Vad innebär det för dig?

Vi har fått många frågor om varningstexter på förpackningarna. Tack och lov gäller dessa lagar endast för traditionella cigaretter. Och vad gäller formen på paketet så är det endast slimmade cigarettpaket som kommer försvinna från marknaden. Så du kommer fortfarande kunna använda våra snygga förpackningar till din e-cigarett.

Du kommer fortfarande kunna välja din nikotinstyrka. Så för EQ Cigs innebär det Regular (18mg), Light (12mg) och Zero (0mg).

Tycker du om menthol eller någon annan smak? Ta det lugnt, du kommer fortfarande kunna använda alla våra smaker. Förbud mot smaker kommer endast gälla traditionella cigaretter och rulltobak.

Nu gör vi detta!

Vi är mycket stolta över vår transparenta tillverkning och leveranskedja samt att ha fullständig kontroll över vilka ingredienser som finns i våra e-cigg. Därför välkomnar vi det nya tobaksdirektivet. Det är det bästa sättet att säkerställa att du som kund får en kvalitetsprodukt att njuta av. Vi tycker att alla borde vara öppna för reglering eftersom en striktare kontroll kommer att förbättra marknaden – och e-cigaretter.

Med andra ord, du som kund kan koppla av. Vi kommer fortsätta att följa alla regleringar så att du som kund kan fortsätta att njuta av EQ Cigs produkter.

 

Läs mer om tobaksdirektivet >

Kommentera