Kan Vaping ersätta rökning?

Många e-cigarettanvändare använder produkten som ett substitut till den traditionella cigaretten, men kan den ersätta vanlig tobaksrökning.

Något en rökare alltid strävar efter är känslan i halsen som uppstår när man tar ett bloss på en cigarett. Denna känslan är något som är djupt rotad hos rökare och det krävs en hel del för att e cigaretten ska leva upp till samma känsla. Detta är något som EQ Cigs har lagt fokus på när dom utvecklat sina produkter och med det gjort ett bra jobb.

Tobaksberoendet är mycket mer än själva rökningen. Man kan närmast kalle det för en ”ritual” och det innefattar allt från inköpet av cigaretterna, tända cigaretten, doften som cigaretten avger, när du kör bil, till kaffet, efter maten, för att hantera stress och vid tillfällen du vill koppla av. Det är som sagt väldigt många faktorer som spelar in och som speglar det beroendet som skapats med tiden. E-cigaretten kan leva upp och tillfredsställa dig som tidigare rökt om man bara vill och tror på det. Det är till och med så att vid rökstopp har du som rökare som störst chans att bli rökfri om du börjar använda e cigg som ett substitut till cigaretten, och det finns ett flertal studier som påvisat detta.

Smaken är också något som spelar in i denna övergång och för en inbiten rökare är det viktigt att smaken är något sådär lik. Det rökaren har mot sig i denna övergång är den kraftigt nedsatta smaken då det är en naturlig effekt av tobaksrökning. Detta ställer höga krav på dom smaker som finns tillgängliga och det är avgörande för att du som rökare ska bli tillfredsställd. Något som är positivt är att redan efter någon vecka börjar rökarens smaker att återhämta sig vilket leder till att det kommer smaka bättre och bättre med tiden. Med det sagt är e-cigaretten det bästa alternativet för att lämna sina cigaretter och ger man det bara en ärlig chans är du rökfri innan du vet ordet av det.

Kommentera