E-cigg användning – Forskare undersöker många effekter

Tre lag av forskare från USA undersöker e-cigarett användande för att försöka få fram så mycket data från e-cigg användare som möjligt.

Ett team undersöker mängden puffar en användare tar på sin e-cigarett för att jämföra det här med ”traditionella” cigaretter. Det andra är tittar på Facebook för att övervaka inlägg el-cigarett användare gör om manipulering av sina elektroniska cigaretter så att de levererar mer nikotin (inte en praxis som rekommenderas av EQ Cigs – observera att detta är osäkert och kan ogiltigförklara garantin). Den tredje gruppen är ute efter att se om priskampanjer och visningssättet påverkar köpbeslut av 13-17-åringar. Nuvarande bevis från ASH i Storbritannien tyder på att personer under 18 år inte börjar med e-cigaretter. EQ Cigs produkter är avsedda för personer över 18 år. Den sista gruppen vill även gå så långt som att bygga en egen närbutik för att övervaka och kartlägga inköpsprocesser av el-cigaretter.

Det amerikanska Food and Drug Administration (FDA) ligger bakom en del av testerna för att få så mycket data om e-cigaretter som möjligt så att de kan fatta mer välgrundade beslut när det gäller reglering, rapporterar ndtv.com.

Även fast resultaten från dessa studier inte kommer vara tillgängliga förrän tidigast 2018 – eftersom forskare som behöver tid för att upptäcka mönster – kan de ändå användas för att påverka beslut om, eller när, e-cigaretter tar över sina traditionella motsvarigheter när det gäller konsumtion.

I en kommentar till frågan om lagstiftning berättade advokat Bryan Haynes till uk.reuters.com: ”Det bör inte finnas bestämmelser liknande de för vanliga cigaretter utan tecken på liknande inverkan på hälsan, särskilt eftersom det preliminära beviset är positivt för branschen.”

 

Vänner:

Svenska Affiliateprogram
Kvalitetskatalog.se
SvenskaHemsidor.com – Gratis länkkatalog

Kommentera