Nya e-cigaretter

Nya e-juicer

420.00 kr – skicka automatiskt tillgängligt
420.00 kr – skicka automatiskt tillgängligt
420.00 kr – skicka automatiskt tillgängligt
420.00 kr – skicka automatiskt tillgängligt

Bästsäljare E-cigaretter

Bästsäljare E-Juice

39.00 kr59.00 kr – skicka automatiskt tillgängligt
39.00 kr59.00 kr – skicka automatiskt tillgängligt
53.00 kr – skicka automatiskt tillgängligt
33.00 kr53.00 kr – skicka automatiskt tillgängligt
33.00 kr53.00 kr – skicka automatiskt tillgängligt
Nytt Pris
39.00 kr – skicka automatiskt tillgängligt
Nytt Pris
39.00 kr – skicka automatiskt tillgängligt
33.00 kr53.00 kr – skicka automatiskt tillgängligt

Bästsäljare Refill Filter

99.00 kr – skicka automatiskt tillgängligt
99.00 kr – skicka automatiskt tillgängligt
99.00 kr – skicka automatiskt tillgängligt

Köp EQ Cigs online och i Butik.

E cigg och elektroniska cigaretter från EQ Cigs

Du som redan tagit klivet in i världen av e cigg vet vilken innovativ uppfinning detta är för den som röker men tycker att det är helt ur tiden att förgifta sig i onödan. E cigaretter kan också fungera bra för den som på sikt vill sluta röka, men har svårt att trappa ner – med en e cigarett blir nedtrappningen mer naturlig.

Hos oss på EQ Cigs hittar du ett brett utbudet av e cigg och tillbehör till elektroniska cigaretter. Dessutom är våra e cigaretter mer tillförlitligare och mer användarvänliga än många andra el cigg på marknaden. EQs e cigaretter är prisvärda och bedömningen får du som kund göra! När det kommer till El cigaretter har vi tveklöst något för alla. Våra produkter finns i ett antal olika modeller och varianter vilket skapar god valmöjlighet. Vi har även ett brett utbud av e-juice som passar till dom flesta typer av e cigg. Nikotinstyrkorna för dom olika vätskorna kan variera något då vissa e juicer är avsedda för användning i dom större e cigaretterna som producerar mycket ånga. Dessa e juicerna brukar ha en nikotinstyrka på 3mg/ml till 6mg/ml, och anledningen till den låga nikotinhalten är just pga att dom producerar väldigt mycket ”vape”. För våra mindre e cigaretter (pennor) ser det lite annorlunda ut. För det första är denna typen av e cigg mindre komplicerad att använda och det är en produkt som fungerar i ur och skur. För det andra brukar man köra en något starkare e vätska. Anledningen till den starkare vätskan beror på e cigarettens kraft. Pennorna producerar helt enkelt lite mindre ånga än dom riktigt stora och avancerade e cigaretterna gör, och då krävs det i regel en högre nikotinhalt på din e vätska för att du som användare ska få den upplevelsen du är ute efter. För denna typen av e cigg rekommenderar vi att man går för en nikotinstyrka mellan 12mg/ml till 18mg/ml. Det fungerar även att använda sig av en e juice på 6mg/ml, ett alternativ för dig som vill trappa ner på nikotinet.

Själva användandet av e cigg skiljer sig också en aning jämfört med vanliga cigaretter och det är främst röktekniken som skiljer sig. Då e cigaretter har ett litet värmeelement som hettar upp din e vätska till en temperatur att den blir till ånga. Det här lilla värmeelementet har en flödeskanal tvärs igenom och den ångan som du drar in är luften som passerar genom värmeelementet, även kallat för ”coil”. På en vanlig cigarett kan du dra hårda snabba bloss och det kommer mer rök ju hårdare du drar. Detta är raka motsatsen till en e cigg då luften du drar in passerar genom colien kyler den själva värmeelementet samtidigt. Ju lägre temperatur du får på elementet desto mindre ånga producerar dina e cigaretter. Sammantaget är att ju hårdare du drar desto minder ”rök” kommer det från din e cigg. Vill du ha mycket ånga ska du dra långsamma försiktiga bloss då det resulterar i en varmare brännare.

Här på vår hemsida hittar du allt tänkbar information som rör elektroniska cigaretter. Skulle du sakna information är du mer än välkommen att höra av dig, antingen per telefon eller mail. Vår fantastiska support finns på plats för dig helgfria vardagar mellan kl 10:00-14:00. 

Alla beställningar skickas inom 24 timmar med undantag för helgerna. Alla beställningar skickas med Postnord och du har din beställning i brevlådan 1-3 dagar efter lagd beställning.

E Cigarett – Vad är det?

E-cigg som det brukar kallas består av ett batteri, med eller utan knapp, beroende på modell. E-cigaretter som ser ut som vanliga cigaretter har även ett så kallat refill filter eller cartomizer. Detta är en liten sluten behållare bestående av ett värmeelement och den e-juice som förångas när du tar ett bloss.
Det finns även större varianter av e-cigaretter som man själv fyller med e-juice. Behållaren som man häller e-vätskan i heter “clearomizer” eller i vissa fall “tank”. Själva clearomizern består i regel också av en brännare eller “coil” och det är denna som hettar upp e-juicen så det skapas en ånga. Den största skillnaden mellan traditionella cigaretter och en e-cigarett är det du drar ner i lungorna.
Då du tar ett bloss på en vanlig cigarett förbränner du ett biologiskt brännbart material som i sin tur producerar en rök, likt brandrök. Bortsett från nikotinet består tobaksröken av ca 4000 olika giftiga ämnen, och som alla känner till har den en negativ effekt för dig och din omgivning. När man tar ett bloss på en e-cigg värmer ett litet element upp e-vätska till ca 150-180 grader. Detta skapar då en ånga som till utseende och smak är väldigt lik den röken du får från en tobakscigarett.
Vätskan, som även kallas e-juice eller e-vätska, består till största delen av PG “propylenglykol” och VG “vegetabiliskt glycerin” men även nikotin och aromämne. Både PG och VG är två livsmedelsklassade ämnen som används i en rad olika livsmedel.

E cigg – vad är skillnaden?

Har du bestämt dig för att en gång för alla lägga dina cigaretter på hyllan? Vill trappa ner på ett så naturligt sätt som möjligt eller är du ute efter ett annat alternativ till dina traditionella cigaretter? Då kan en e-cigg vara något för dig!

Som rökare har man i regel en rad olika typer av beroenden. Vi har det fysiska beroendet där kroppen behöver/vill ha nikotinet. Det är faktiskt det fysiska beroendet dom flesta skräms av och tror är svårast att ta sig ur, men så är det inte. Det starkaste beroendet är faktiskt det psykologiska och där innefattas vanan, rutinerna och det sociala. Inte minst suget som som oftast förstärks vid intag av alkohol.

Anledningen till att e-cigaretter har ökat i popularitet på senaste beror till stor del på dom studier som publicerats och som påvisar att hälsoeffekten är mildare än hos vanliga cigaretter. En annan faktor som spelat stor roll är att själva övergången från en traditionell cigarett till en e-cigarett är enklare än till tex tuggummi eller plåster.

Mer information om e cigaretter

Hjälp dig själv med en e cigarett

1. E Cigaretter är betydligt hälsosammare än traditionella cigaretter. Läs mer här.

Det har diskuterats mycket huruvida e cigg är hälsosamma eller ej och slutsatsen är att el cigaretter är 95% hälsosammare än vanliga cigaretter. Denna studien gjordes av Englands Public Health England (PHE).

2. Med e cigg utsätter du inte andra för passiv rökning.

Det är inte allt för många som uppskattar den illaluktande och stickande odör som omger den som röker. Då ångan från en e cigg är fri från doft störs ingen av ditt e cigarett användande.

3. Bryt vanan och behovet med e cigaretter.

Det är inte lätt att sluta med tobaken och än djupare sitter faktiskt vanan. Det har faktiskt visat sig att vanan t.o.m. är starkare än själva nikotinberoendet. Med en e cigg kan du jobba med vanan och successivt trappa ner på användandet. E juice eller e vätska till e cigaretter finns också i olika nikotinstyrkor vilket kan underlätta nedtrappningen på flera plan.

4. En bättre ekonomi med e cigg.

Vill du ha mer klirr i kassan när månaden går mot sitt slut? El cigaretter är betydligt billigare att använda och röker du ett paket cigaretter om dagen blir besparingen stor. E cigg är ungefär 50-70% billigare att använda än traditionella cigaretter och billigast att använda är e juice (e vätska).

5. Eliminera brandrisken med el cigg.

Dom flesta av oss har hört uttrycket “ingen rök utan eld” och det har legat mycket i det, men e cigaretter är faktiskt ett undantagsfall. Då det aldrig är något som förbränns eller glöder finns det inte någon risk för brand kopplat till rökning.

Varför du skulle kunna välja EQ Cigs produkter.

1. Tillförlitliga produkter till marknadsmässiga priser.

Vi arbetar hårt och har alltid gjort för att du som kund ska få en så tillförlitlig produkt som möjligt. Att jämföra priser på e cigaretter är alltid vettigt och det är något som vi förespråkar. Skillnaden här är att våra e cigg som säljs under varumärket ”EQ” är vårt egna varumärke. Vi har själva utvecklat produkten och kan med det stå bakom till 100% oavsett vad. Detta är en trygghet för dig som kund och användare.

2. Godkända e cigaretter och e vätskor.

Alla våra produkter lever upp till dom regler och bestämmelser som råder på marknaden och då vi är verksamma i Sverige och Norge är det av största vikt att vi följer dom bestämmelser som finns och som utformats inom EU.

3. Vi finns här för dig.

Skulle det vara så att du funderar över något eller rent av behöver hjälp med att koma igång med din e cigarett? Inga problem! Vår fantastiska kundtjänst finns här för dig helgfria vardagar mellan 10:00-14:00. Du kan alltid maila oss och förvänta dig ett svar. När det kommer till e cigg och e juice kan du räkna med att vi kan vår sak.

4. Snabba och säkra leveranser direkt i brevlådan.

Vi vet att man gärna vill ha det man beställt samma sekund som man får sin orderbekräftelse. Vi är inte riktigt där än men vi är väldigt snabba! Vi skickar ut beställningar löpande under dagen och beställer du innan kl 16:00, måndag till torsdag kommer du troligtvis få din beställning redan dagen efter.

5. Kvalitet och garantier.

Du är det viktigaste för oss, för utan dig och alla våra fantastiska kunder skulle vi inte existera. Med kvalitet och användarupplevelse i fokus har vi lyckats nå ut med våra e cigg till ett antal tusen personer, personer som allt som oftast varit väldigt nöjda och som efter många års rökande lyckats fimpa för gott. Detta är vår drivkraft. Skulle du mot förmodan inte vara nöjd med någon av våra e cigaretter, eller vår e vätska, kan du alltid kontakta oss så ska vi göra vårt yttersta för att hjälpa dig.

Hur kan jag betala för mina e cigaretter hos EQ Cigs?

1. Köp e cigg och betala med Klarna

Vi har sedan en tid tillbaka samarbetat med bl.a Klarna. Där erbjuder vi dig möjligheten att betala med dom flesta betal och kreditkort. Du kan även köpa dina el cigaretter mot faktura och då får du 14 dagar på dig att betala och du slipper alla avgifter i form av ränta och fakturaavgift, ett enkelt sätt för att handla e cigg.

Utöver det som nämnts ovan kan du även delbetala din beställning om så önskar.

2. Betala din el cigg snabbt och lätt med Swish.

Hos oss kan du lätt och ledigt välja att betala din order med Swish. Vi stödjer den senaste teknologin från Swish vilket innebär att det skapas en QR kod när du väljer betalningsalternativet. Du behöver endast scanna QR koden på skärmen med din mobil och du får beloppet, Swish numret och ordernummer redan ifyllt. Du scannar QR koden via din Swish app och du hittar funktionen uppe i högra hörnet.

3. Betala med PayPal.

Du kan självklart välja att betala dina e cigaretter med PayPal. Detta är det betalningsalternativet vi haft absolut längst. Ett tillförlitligt sätt att betala för din dina varor.

4. Betala med Bitcoin.

Nu kan du även välja att betala dina e cigg med Bitcoin. Kryptovalutor blir mer populärt för varje dag och vi på EQ Cigs ligger i framkant när det kommer till ny teknik så självklart kan du nu även betala med Bitcoin.

5. Få e cigg och e vätska automatiskt med ”Skicka Automatiskt”.

Vi har även en mycket uppskattad funktionalitet, och vi kallar den ”Skicka Automatiskt”. Denna funktionen förväxlas lätt med ett abonnemang, men där finns vissa skillnader. ”Skicka Automatiskt” är en tjänst som gör det möjligt för dig att få e cigaretter, refill filter och e vätska direkt till brevlådan. Du kan själv välja hur ofta det ska skickas ut och du binder inte upp dig till något alls, dvs inga bindningstider. Du kan när som helst logga in på ditt konto hos oss och avsluta ”Skicka Automatiskt” utan någon som helst uppsägningstid. Smidigt och lätt så du kan ha bättre för dig. Viktigt att veta är att det inte går att använda sig av Klarna för ”Skicka Automatiskt”. Du väljer i stället faktura eller kort via Svea WebPay. Väljer du faktura tillkommer en avgift på 29:-.

Den livliga e cigg debatten

När e cigaretter såg dagens ljus för ett antal år sedan så var debatten i det offentliga rummet stundtals väldigt påtaglig. Det debatterades så friskt att det inte direkt var till branschens fördel. Det var framförallt inte bra för potentiella användare. Framstående läkare och psykologer tillsammans med en rad tunga myndigheter började ifrågasätta huruvida el cigaretter var ett bra alternativ till tobaksrökning. Det var till och med så att det spekulerades i om elektroniska cigaretter kunde vara direkt skadligt för den som använde sig av e cigg och för alla dom människor som omgav sig kring användare av e cigaretter.

Även om debatten lugnat ner sig något blossar det stundtals upp idéer och åsikter om e-cigarettens hälsoeffekter.

Vi har tyvärr bevittnat felaktig forskning som inte är evidensbaserad eller än värre, ingen forskningshänvisning alls som belägg för det man säger. Här har mediehusen spelat en stor roll då dom flitigt publicerat påstående och icke verifierade studier rörande e cigaretter, så kallade fake news.

Inte så konstigt att man som konsument blir förvirrad och tveksam på hur farlig en e cigg egentligen är. Nu har det som tur är gjorts åtskilliga studier på e cigaretter och dess hälsoeffekt och resultatet är ett helt annat än det man läst till och från i tidningarna. Det engelska hälsoministeriet kunde i sin senaste studie fastställa att el cigaretter var hela 95% hälsosammare än traditionella cigaretter. Prisa vetenskapen!